maanantai 1. huhtikuuta 2013

Lukiokirjat

Aivan aluksi... Osta aina kirjat käytettynä! Ainakin pyri siihen sillä sinun tai vanhempiesi rahapussi, luonto ja vaikkapa kaveri joka saa kirjat pois nurkistaan pölyttymästä kiittävät!

Kun aloitat opiskeluja lukiossa, ala hankkia kirjoja hyvissä ajoin kesällä vaikka se tuntuisikin oudolta. Syksyllä kaikki nurkat ovat tyhjiä käytetyistä ja voit joutua ostamaan kirjoja sieltä täältä kovalla hinnalla. Ostatko kaikki kirjat vai yhden kurssin kerrallaan on kiinni sinusta. Et vielä tiedä onko psykologia sinun juttusi tai vaihdatko sittenkin lyhyeen matematiikkaan.

Lukion jatkuessa hanki seuraavan jakson kirjat ennen jakson vaihtumista välttääksesi ruuhkan ja tyhjät hyllyt.



Aloita etsintä

1. Yritä saada kirjoja tutuilta lainaksi tai ostettua huokeaan hintaan
2. Osta liikkeestä joka on erikoistunut käytettyihin kirjoihin (Esim. Jamera)
3. Osta kirjakaupan käytettyjen kirjojen nurkkauksesta
4. Osta uutena kirjakaupasta tai tilaa netistä (Muista hinta/toimitusaika, nettitilaus ei kannata vaikka säästäisit muutaman euron toimitusajan ollessa viikon ja läksyjen kasaantuessa)

Kirjastosta voi saada lainaksi kurssikirjoja, mutta suosittelen tätä vain jos haluat vaikkapa selviytyä pakollisesta psykologian kurssista käyttämättä omaa rahaa kirjaan jolla et tee kurssin jälkeen mitään. Kirjoituksiin lukiessa, tai muuten vain kerratessa on kätevää omistaa aineen kirjat.

Sisaruksillasi voi olla myös kirjoja opiskelujen jäljiltä, mutta luultavasti tämä on jo tiedossasi ennen kuin luit tämän. Valitettavasti ne ovat usein vanhentuineita tai väärän kustantajan, aineesta riippuen silti käyttökelpoisia. Esim. Matematiikan kirjat voivat olla täynnä eri tehtäviä kuin uudessa, mutta uskonnon kirkkohistorian oppikirja on säilynyt ennallaan viimeiset kymmenen vuotta.
Väärä kustantaja tai "merkki" ei sekään haittaa sillä esim. filosofiassa, uskonnossa, jne tunnit ovat keskustelupainotteisia ja opit aivan yhtä hyvin lukemalla "väärää" kirjaa kotona. Pyri silti aina hankkimaan oikea kirja.



Ekstravinkki: Nykynuoret ovat keskimäärin hyviä englannissa, jos tunnet olosi kotoisaksi englannin parissa, älä pelkää jättää kirjaa ostamatta. Englannin kursseilla parin kirjasta katsomalla selviää aivan mainiosti ja jos aivan välttämättä haluat tehdä kotitehtävät, nappaa kännykkäkameralla kuva sivusta ja tee ne vihkoon.

Älypuhelin on muutenkin kätevä tunneilla, nappaa kuva taulun muistiinpanoista tai kotitehtävistä ylöskirjoittamisen sijaan. Kielten tunnilla kääntäjäsovellukset kertovat nopeasti sanojen merkitykset ja muissa aineissa väitteille luokkahuoneessa voidaan löytää googlen avulla nopeasti lähde.
Useat koulut ovat jo ottaneet kokeiluun oppilaiden henkilökohtaisten kannettavien ja tablettien käytön opiskelussa. Sähkökirjojen käyttöön on silti aikaa ja aika ajoin väitetään koulujen tulevan antamaan kirjat opiskelijoilleen ilmaiseksi, tosin siirrytäänhän ylioppilaskokeissakin tietokoneisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti